iklan pada forum

View previous topic View next topic Go down

iklan pada forum

Post  Puan Noor Hayati on Tue May 29, 2012 4:22 am

Dear Admin,
You boleh control ke iklan-iklan yang terpapar kat forum ni? sebab kadang-kadang ada yang a little obscene. Kalau boleh tak de iklan lagi baik. TQ

Puan Noor Hayati

Posts : 5
Join date : 2012-05-25
Age : 47
Location : Ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re-iklan

Post  Admin on Wed May 30, 2012 11:06 am

Saya pohon maaf, puan. Oleh kerana hosting website ini adalah free, jadi saya terpaksa menerima iklan-iklan. Iklan yang puan nyatakan sebagai obscene itu akan saya maklumkan kepada pihak webhosting dan akan saya pohon agar tidak dipaparkan. Buat sementara waktu saya pohon agar Tuan-tuan dan Puan-Puan memaafkan sebarang kelewatan.

-Admin@Shamil-

Admin
Admin

Posts : 16
Join date : 2012-05-21

View user profile http://bankideamahperak.forumms.net

Back to top Go down

Re: iklan pada forum

Post  Admin on Wed May 30, 2012 12:07 pm

Saya ingin memohon SEMUA PIHAK untuk memerhatikan sekiranya wujud lagi iklan berbentuk lucah dan sila screen capture perkara tersebut dengan menggunakan butang PRINT SCREEN atau prt sc pada keyboard masing-masing, buka aplikasi PAINT,paste dalam paint tersebut, Save As sebuah gambar dan upload kepada thread ini. Sekiranya perlu, saya boleh sediakan satu simple guide (kalau saya sempat Shocked ) bagi semua pihak. Pohon kerjasama anda semua ^^ Razz

Admin
Admin

Posts : 16
Join date : 2012-05-21

View user profile http://bankideamahperak.forumms.net

Back to top Go down

Re: iklan pada forum

Post  Admin on Thu May 31, 2012 7:06 am

Tuan-tuan dan Puan-puan, saya telah berhubung dengan pihak Web-hoster, iaitu Forumation dan telah mengajukan perkara berkenaan dengan iklan forum ini yang didapati 'offensive/pronograpic in nature'. Malangnya pihak Forumation menyatakan bahawa mereka tidak akan membuang iklan tersebut dan iklan-iklan hanya boleh dipadamkan sekiranya bayaran dibuat bagi tujuan hosting. Saya dan pasukan akan terus mendesak iklan tersebut di buang, tetapi buat masa sekarang saya berharap Tuan-Tuan dan Puan-Puan dapat bersabar dengan kewujudannya.

Admin
Admin

Posts : 16
Join date : 2012-05-21

View user profile http://bankideamahperak.forumms.net

Back to top Go down

Re: iklan pada forum

Post  Tuan Ahmad Shamil on Wed Jun 06, 2012 11:39 am

I calculated and I've found that RM 32 per year will get our forum clean of any form of advertisement. If anyone agrees to this idea, please say aye ^^
avatar
Tuan Ahmad Shamil
Admin

Posts : 6
Join date : 2012-05-24
Age : 33

View user profile

Back to top Go down

Re: iklan pada forum

Post  Puan Noor Hayati on Tue Jun 12, 2012 4:08 am

Only if all of us are serious to use this forum on a daily basis baru kita pakat bayar, if not kita pakat tengok je lah dulu iklan tu Very Happy Kalau forum decide nak bayar, admin should request for contribution..jangan tanggung sendiri sebab ini urusan resmi, seringgit sorang pun cukup nak cover tu.. I'm in bounce

Puan Noor Hayati

Posts : 5
Join date : 2012-05-25
Age : 47
Location : Ipoh

View user profile

Back to top Go down

Re: iklan pada forum

Post  Puan Julie Lack on Fri Jun 22, 2012 4:44 am

Saya rasa PTJ harus menanggung fees ni sebab forum ni official utk semua pegawai negeri Perak, kan?
kan? Lets ask Pengarah's opinion. Tuan what do you think?

Puan Julie Lack

Posts : 3
Join date : 2012-05-25

View user profile

Back to top Go down

Re: iklan pada forum

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum